Az ingatlan adásvétel – csere – ajándékozás részletek

Ügyvédi irodánk  – aláírási lehetőséggel a XXII. kerületben, a XI. kerületben vagy online! – elsősorban ingatlan adásvételi szerződések, csere szerződések és ajándékozási szerződések szerkesztésére specializálódik, továbbá szívesen működünk közre társasház alapítás és használati megosztás szerkesztésének vonatkozásában is.

Ha ingatlanát szeretné értékesíteni és alaposan át kívánja nézni a kapcsolódó jogi fogalmakat, töltse le irodánk honlapjáról az erre a célra készített Jogi Kisokost ingyen, ide kattintva.

Amennyiben úgy dönt, hogy szívesen dolgozna velem az adásvétel során, ide kattintva megtekintheti azokat az információkat, amelyekre szükségem lesz a szerződéstervezet megszerkesztéséhez.

Lapozzon lejjebb, ha szívesen olvasna bővebben az ingatlanokkal kapcsolatos szakterületeinkről.

 

  • Először tudnunk kell az ingatlan helyrajzi számát és címét, hogy lekérhessük az ingatlan tulajdoni lapját. Meggyőződünk arról, hogy minden megfelel-e az Önök tudomásának és átbeszéljük a pontos tartalmát.
  • Amennyiben társasházi lakást szeretne vásárolni, szükségünk van az eladótól az ingatlan alapító okiratára és SZMSZ-ére: minden alkalommal maximális figyelemmel járunk el, ezen okiratok tanulmányozása után felhívjuk az Ön figyelmét az esetleges problémákra.
  • Osztatlan közös tulajdon esetén megvizsgáljuk a használati megállapodást – ha nincs, igény esetén szerkesztünk. Átbeszéljük Önnel a közös tulajdonból adódó esetleges problémákat.
  • Szükségünk van arra, hogy tudjuk az adásvétel pontos fizetési ütemezését: milyen határidővel és milyen formában kíván vevő eladónak teljesíteni, kíván-e vevő banki kölcsönt vagy CSOK-ot igénybe venni az ingatlan megvásárlása során. Amennyiben igen, szükségünk van a bank ügyvédek részére készített tájékoztatójára.
  • A fentiek átbeszélése után a szükséges okiratokat megszerkesztjük és kitűzzük a találkozásunk időpontját

Az ügyvédi munkadíjunk az ingatlan vételárának 0,5 százaléka, amely a mai piacon egy átlagos ügyvédi munkadíj. De mi jóval átlagfeletti figyelemmel és szakértelemmel járunk el.

Használati megállapodás

 

Osztatlan közös tulajdon esetén ahhoz, hogy az ingatlanát értékesíteni tudja, vagy egyszerűen biztosítsa a zavartlan birtoklás lehetőségét, célszerű használati megállapodást kötni a feleknek.

Irodánk célja, hogy minden félszámára elfogadható és hosszútávon élhető megoldást találjon, amellyel megelőzi a későbbi jogvitákat.

 

Társasház alapítás

 

Ha a használati megállapodásnál egy még biztosabb, jogilag jobban szabályzott és végleges megoldást keres az osztatlan közös tulajdon megszüntetésére, mindenképpen a társasház alapítást ajánljuk Önnek.

Vállaljuk az alapító okirat, SZMSZ és házirend megszerkesztését a komplett földhivatal előtti képviseletettel együtt.