Ügyvédi irodánk klasszikus jogászi profilja mellett XI. és XXII. kerületi ingatlanok értékesítésével is foglalkozik.

Már 2 százalék jutaléktól + AJÁNDÉK ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉSSEL értékesítjük ingatlanát, egyedülálló módon.

Az alábbiakban elmagyarázzuk, hogy miért érdemes nem-ügyvéd ingatlanközvetítő helyett minket – vagy általánosságban ügyvédi irodát – megbízni ingatlana értékesítésével:

  • Az ügyvédi szakvizsga letételéig közel 10 év folyamatos egyetemi és egyéb posztgraduális képzésen megy át minden jogász. Ügyvédnek lenni hivatás. Az ingatlanközvetítő – az esetek többségében – jó esetben egy pár hónapos OKJ-s vizsgával rendelkezik.
  • Az ügyvéd elmélyült szakmai tapasztalattal és széles jogi tudással rendelkezik. Egy ingatlan adásvételkor számos olyan kérdés felmerülhet, amelynek helyes megítéléséhez több jogág kiterjedt ismerete szükséges. Ez a tudás egy nem-jogász ingatlan közvetítőnek nincs meg.
  • Egy ügyvéd napi szinten kezeli – peren kívüli vagy peres úton – azokat jogvitákat, amelyek a „bánatpénz” letételéből és/vagy adásvételi szerződések kötéséből erednek. Az ügyvéd az egész folyamatot látja, tudja, mire figyeljen a későbbi jogviták elkerülése érdekében.
  • A nem-jogász ingatlanközvetítő egy dologban érdekelt: gyorsan eladni az ingatlant. Az ügyvéd-ingatlanközvetítő viszont felel az egész folyamatért.
  • Az ügyvéd-ingatlanközvetítő nem csak felel az egész folyamatért, hanem komoly anyagi felelősséggel is tartozik érte. Az ingatlanközvetítő nem tartozik felelősséggel a felek között az esetlegesen elhamarkodott döntésekből kialakult vitákért.
  • Az ügyvéd-ingatlanközvetítő felelősségbiztosítása, külön letéti számlája, teljes anyagi és fegyelmi felelőssége, min. 10 év tanulmánya és szigorúan ellenőrzött kamarai letét-bejelentési kötelezettsége mellett, jól átgondoltan vesz át pénzletétet a vevőtől. Ezzel szemben – álláspontunk szerint minden alkalommal jogellenesen, hiszen semmilyen törvény nem teszi számára lehetővé -, minden bejelentés, ellenőrzés és felelősség nélkül veszi át az nemjogász-ingatlanközvetítőt a pénzletétet az ügyfelektől – „bánatpénz” elnevezés mellett.
  • A fenti számos előny mellett, ügyvédi irodánk ugyanolyan – számos esetben jobb – helyismerettel és ingatlan piaci ismeretekkel rendelkezik, mint egy „hétköznapi” ingatlanközvetítő.

 

Amennyiben biztonságosan szeretné értékesíteni XXII. kerületi ingatlanját egy helyi ügyvédi iroda segítségével, készséggel állunk rendelkezésére.