06 20 476 2598 info@tdmlegal.hu

Ingatlanközvetítés XXII. kerületben.

Ügyvédi irodánk klasszikus jogászi profilja mellett kizárólag XXII. kerületi ingatlanok értékesítésével is foglalkozik.

(Amennyiben az ingatlan kínálatot kívánja megtekinteni, kérem kattintson IDE.)

Az alábbiakban elmagyarázzuk, hogy miért érdemes nem-ügyvéd ingatlanközvetítő helyett minket – vagy általánosságban ügyvédi irodát – megbízni ingatlana értékesítésével:

  • Az ügyvédi szakvizsga letételéig közel 10 év folyamatos egyetemi és egyéb posztgraduális képzésen megy át minden jogász. Ügyvédnek lenni hivatás. Az ingatlanközvetítő – az esetek többségében – jó esetben egy pár hónapos OKJ-s vizsgával rendelkezik.
  • Az ügyvéd elmélyült szakmai tapasztalattal és széles jogi tudással rendelkezik. Egy ingatlan adásvételkor számos olyan kérdés felmerülhet, amelynek helyes megítéléséhez több jogág kiterjedt ismerete szükséges. Ez a tudás egy nem-jogász ingatlan közvetítőnek nincs meg.
  • Egy ügyvéd napi szinten kezeli – peren kívüli vagy peres úton – azokat jogvitákat, amelyek a „bánatpénz” letételéből és/vagy adásvételi szerződések kötéséből erednek. Az ügyvéd az egész folyamatot látja, tudja, mire figyeljen a későbbi jogviták elkerülése érdekében.
  • A nem-jogász ingatlanközvetítő egy dologban érdekelt: gyorsan eladni az ingatlant. Az ügyvéd-ingatlanközvetítő viszont felel az egész folyamatért.
  • Az ügyvéd-ingatlanközvetítő nem csak felel az egész folyamatért, hanem komoly anyagi felelősséggel is tartozik érte. Az ingatlanközvetítő nem tartozik felelősséggel a felek között az esetlegesen elhamarkodott döntésekből kialakult vitákért.
  • Az ügyvéd-ingatlanközvetítő felelősségbiztosítása, külön letéti számlája, teljes anyagi és fegyelmi felelőssége, min. 10 év tanulmánya és szigorúan ellenőrzött kamarai letét-bejelentési kötelezettsége mellett, jól átgondoltan vesz át pénzletétet a vevőtől. Ezzel szemben – álláspontunk szerint minden alkalommal jogellenesen, hiszen semmilyen törvény nem teszi számára lehetővé -, minden bejelentés, ellenőrzés és felelősség nélkül veszi át az nemjogász-ingatlanközvetítőt a pénzletétet az ügyfelektől – „bánatpénz” elnevezés mellett.
  • A fenti számos előny mellett, ügyvédi irodánk ugyanolyan – számos esetben jobb – helyismerettel és ingatlan piaci ismeretekkel rendelkezik, mint egy „hétköznapi” ingatlanközvetítő.

 

Amennyiben biztonságosan szeretné értékesíteni XXII. kerületi ingatlanját egy helyi ügyvédi iroda segítségével, készséggel állunk rendelkezésére.