A tdmlegal.hu ügyvédi, adótanácsadói és teljes körű könyvelési szolgáltatást kínál Ügyfelei részére Budafokon, a XXII. kerületi irodájában. Az alábbiakban segítünk megérteni, miért fontos Önnek, hogy ügyvédi és könyvelési ügyeit ugyanazon szolgáltatónál intézze.

Tapasztalataink szerint minden vállalkozás életében számtalan alkalommal félreértéshez, feszültségforráshoz és az ügyintézés lényeges lassulásához vezet az a bevett gyakorlat, amikor a cég könyvelését és jogi ügyeit eltérő szolgáltató intézi.

  • A cégstruktúra kialakításánál, már a megalakulás előtt is mindenképpen szükséges, hogy az ügyvéd munkáját adótanácsadó segítse. Meglátásunk szerint a legritkább esetekben fordul elő csupán, hogy az ügyvéd a kft. megalakítása előtt konzultál a vállalkozás jövőbeli könyvelőjével, amely gyakorlat hiánya sajnos később meglepő módon sok plusz költséget tud okozni. Az ügyvédnek már a cégbejegyzési kérelemben is számos adójogi kérdésről kell nyilatkoznia. Ha például az ügyvéd előzetes konzultáció nélkül a kérelemben bejelöli az általános áfaszabályokat, vagy a társasági szerződés megszerkesztése során nem veszi figyelembe azokat a lehetőségeket, amelyekkel adózási értelemben jelentősen könnyebb helyzetbe hozná ügyfelét, komoly plusz költségek léphetnek fel.
  • A jogban járatlan vállalkozók nehezen állapítják meg, hogy mely kérdéskör tartozik az ügyvéd és mely kérdéskör tartozik a könyvelő határkörébe. Naponta találkozunk a piacon azzal a problémával, hogy a kettő szakértő „egymásra tolja” a munkát, ahelyett, hogy megoldaná. Nálunk ilyen nem fordulhat elő: csapatmunkában, komplex módon választ találunk kérdéseire.
  • Számos cégbírósági eljárás során szükség van a könyvelő és ügyvéd folyamatos együttműködésére. Ne felejtse el: alapesetben az ügyvéd és a könyvelő sem személyes ismeretségben, sem jogviszonyban nem áll egymással, ami mind emberileg, mind jogilag kényes szituációkat szokott előidézni tapasztalataink szerint.
  • Felhívjuk a figyelmet a hu komplex szolgáltatásának kényelmi szempontjaira is: „egyablakos” ügyintézésre, háromoldalú konzultációra és jelentős kedvezményekre számíthatnak a minket választó vállalkozások.

A fenti nehézségek elkerülése, a lehető leggördülékenyebb és hatékonyabb ügyintézés érdekében javasoljuk keresse fel Irodánkat, érdeklődését készséggel várjuk az info@tdmlegal.hu e-mail címen.

 

Üdvözlettel:

a tdmlegal.hu csapata