06 20 476 2598 info@tdmlegal.hu

Amennyiben Ön megbízást ad számunkra ingatlan adásvételi szerződésének szerkesztésére és ellenjegyzésére, az alábbiakra számíthat:

  • Először tudnunk kell az ingatlan helyrajzi számát és címét, hogy lekérhessük az ingatlan tulajdoni lapját. Meggyőződünk arról, hogy minden megfelel-e az Önök tudomásának és átbeszéljük a pontos tartalmát.
  • Amennyiben társasházi lakást szeretne vásárolni, szükségünk van az eladótól az ingatlan alapító okiratára és SZMSZ-ére: minden alkalommal maximális figyelemmel járunk el, ezen okiratok tanulmányozása után felhívjuk az Ön figyelmét az esetleges problémákra.
  • Osztatlan közös tulajdon esetén megvizsgáljuk a használati megállapodást – ha nincs, igeny esetén szerkesztünk. Átbeszéljük Önnel a közös tulajdonból adódó esetleges problémákat.
  • Szükségünk van arra, hogy tudjuk az adásvétel pontos fizetési ütemezését: milyen határidővel és milyen formában kíván vevő eladónak teljesíteni, kíván-e vevő banki kölcsönt vagy CSOK-ot igénybe venni az ingatlan megvásárlása során. Amennyiben igen, szükségünk van a bank ügyvédek részére készített tájékoztatójára.
  • A fentiek átbeszélése után a szükséges okiratokat megszerkesztjük és kitűzzük a találkozásunk időpontját

Az ügyvédi munkadíjunk az ingatlan vételárának 0,5 százaléka, amely a mai piacon egy átlagos ügyvédi munkadíj. De mi jóval átlagfeletti figyelemmel és szakértelemmel járunk el.